Hírlevél feliratkozás
Foglalás
Bezár

Dr. Bernek Ágnes: Az orosz-kínai érdekszövetség – úton egy új világrend felé?

2024. szeptember 19., 18:00 Budapest Ingyenes!

Dr. Bernek Ágnes geopolitikai szakértő, a BME Közgazdaságtan Tanszékének geopolitikai oktatója. Az Oroszország (a Nyugat fő ellensége) és Kína (a Nyugat fő kihívója) közötti érdekszövetség az orosz-ukrán háború kezdetétől látványosan megerősödött.

A 17. századtól kezdődően az orosz-kínai kapcsolatokat hol a szövetséges, hol az ellenséges viszony jellemezte, így a történelmi okok miatt mindig is bizalmatlanság volt a felek között. De a 21. századra e két országot az erős szövetségesi viszony jellemzi, köszönhetően annak, hogy az új többpólusú világrend kialakítása iránt messze legnagyobb mértékben Oroszország és Kína elkötelezett. Vagyis Oroszország és Kína érdekszövetsége az, amely egy új eurázsiai erőtér, s egy új világrend alapját képezheti.

Az előadás a jelenlegi orosz-kínai érdekszövetséget gazdasági és politikai szempontból elemzi, s továbbá választ keres arra, hogy Oroszország és Kína hogyan értelmezi
a formálódó új többpólusú világrendet.

A rendezvény ingyenesen látogatható.

Regisztráció: klebelsbergprotokoll@gmail.com

Jegyek kap­ható­ak a jegy.hu oldalon és a szálloda recepcióján. Az ingyenes programokra regisztrálni a klebelsbergprotokoll@gmail.com címen lehet.

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

További információ az enapon.hu-n: Dr. Bernek Ágnes: Az orosz-kínai érdekszövetség – úton egy új világrend felé?